Industrie & Utiliteit

Bij werken met elektriciteit in industriebedrijven of utiliteitsgebouwen is veiligheid essentieel. Energietechnici kunnen hun kennis en kunde aantonen met een Stipel I&U (Industrie & Utiliteit) certificaat. De richtlijnen hiervoor zijn gebaseerd op de normen NEN3140 (laagspanning) of NEN3840 (hoogspanning).

Opleidingen

Normec Inrush verzorgt gecertificeerde opleidingen zoals Installatie- en Werkverantwoordelijke, Vakbekwaam Persoon en Voldoende Onderricht Persoon in zowel de laag- als in de hoogspanning. Ook een combinatie-opleiding van beiden is mogelijk. Deze basis- en herhalingsopleidingen zijn gebaseerd op eind- en toetstermen die zijn opgesteld door Stipel. De eerste keer moet zowel een basis- als een certificeringstoets en praktijk worden afgelegd.

Een kandidaat die al eerder is gecertificeerd, is vrijgesteld van de basistoets, indien de hercertificatie uiterlijk twee jaar na het verstrijken van de geldigheidsduur van zijn certificaat is afgerond. In de herhalingsopleiding wordt geen basistheorie gedoceerd. Bij het niet voldoen aan de vrijstellingsregel basistoets, kan de cursist de basisopleiding opnieuw volgen.

De productiesector (E-On, EPZ, Engie, NUON, RWE, etc.) heeft een eigen branchesupplement, de BEI BSP, die zich aansluit bij de normen NEN3140 (laagspanning) en NEN3840 (hoogspanning). Derhalve conformeren zij zich aan Stipel I&U. Normec Inrush verzorgt bij een aantal van deze bedrijven de opleidingen.

Maatwerkopleidingen

Heeft uw organisatie specifieke vragen of trainingsbehoeften? Dan is een maatwerkopleiding bij Normec Inrush de oplossing. Wij kunnen specifieke aanpassingen op de standaard opleidingen aanbieden. Ook geven we cursussen op locatie van de klant, in het Engels en zelfs buiten Nederland. Onze planning denkt graag mee over de mogelijkheden.

Wat onze klanten zeggen

Klanten die je voor gingen

Benieuwd wat wij voor u kunnen
betekenen?

Op zoek naar een erkende opleider voor (Stipel) veiligheidsexamens? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast ruime ervaring, is flexibiliteit in planning de grote kracht van Normec Inrush. Door de flexibele planning, sluiten onze opleidingen goed aan op de behoefte van onze klanten binnen het dagelijks werk.

Vraag een offerte aan

Neem contact met ons op