16-10-2021

Hans van Deursen, afscheid van een Inrush-icoon

Als iémand kan vertellen wat een goede leraar is, dan is het Hans van Deursen wel: hij heeft inmiddels meer dan veertig jaar leservaring. In het jubileummagazine ter ere van het 20-jarig bestaan van Inrush vertelde Hans al uitgebreid over de historie van Inrush en staat opgetekend hoe Hans, als een van oprichters van Inrush, samen met Cees Kramer pionierde in de wereld van veiligheidsopleidingen in de elektrotechniek, vanuit een kas in het Westland.

Hans is al die jaren vooral leraar in hart en nieren gebleven. Na 10 jaar begon de directeurs- en bureaubaan zodanig te knellen dat hij bewust heeft gekozen voor het leraarschap en zich te richten op lesgeven en de ontwikkeling van lesmateriaal. En als bewijs van hoe Hans met zijn tijd is meegegaan heeft hij een voorliefde om aan de slag te zijn met digitale innovaties.

De uitdaging van het werk van leraar zit voor Hans vooral ook in het goed begeleiden van cursisten: “Ik vind het ontzettend leuk om naast het lesgeven aan de slag te zijn met digitale onderwijsinnovaties. Aan de andere kant: alleen leren via e-learning werkt niet, face-to-face contact blijft superbelangrijk. Bij Inrush werken we met kleine groepjes, dus je hebt al gauw een connectie met elkaar. Dat maakt het bijzonder. Het geeft me vooral voldoening als ik mensen die niet in één keer slagen er toch doorheen kan helpen. Als mensen me bedanken en zeggen: ik ben drie keer gezakt, maar nu is het me dankzij jou toch gelukt.”

Behalve gemaakt voor de rol van leraar kun we zeggen dat Hans een heel prettige, ervaren collega is, en vooral ook een zeer plezierig mens om mee om te gaan.
Binnenkort bereikt Hans de pensioengerechtigde leeftijd en een goed verstaander begrijpt dat we feestelijk afscheid gaan nemen van een icoon die voor Inrush en haar cursisten meer dan veel heeft betekend.

Bedankt voor al die mooie jaren Hans, voor je tomeloze inzet en niet aflatende optimisme en begaandheid. Wij, directie en medewerkers van Inrush Veiligheidsopleidingen, wensen je een mooie en geïnspireerde tijd en hopen je nog vaak te zien en te spreken. De eerste ideeën daarover zijn al in de maak ..

Benieuwd wat wij voor u kunnen
betekenen?

Op zoek naar een erkende opleider voor (Stipel) veiligheidsexamens? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast ruime ervaring, is flexibiliteit in planning de grote kracht van Normec Inrush. Door de flexibele planning, sluiten onze opleidingen goed aan op de behoefte van onze klanten binnen het dagelijks werk.

Vraag een offerte aan

Neem contact met ons op